شبکه مش وای فای چیست؟

شبکه مش وای فای چیست؟
بسیاری از ما در خانه از اینترنت بیسیم استفاده میکنیم و دلیل اینکه از این نوع اینترنت استفاده میکنیم این است که میخواهیم آزادانه از هر نقطهای در خانه به اینترنت دسترسی داشته باشیم. چه در آشپزخانه چه در اتاق خواب و یا پذیرایی. وای فای این توانایی را در اختیار ما قرار میدهد که با تمام دستگاههای خود مانند لپ تاپ، موبایل و غیره از هر نقطه به اینترنت دسترسی داشته باشید. گاهی اوقات ممکن است سیگنال وای فای در همه جا مناسب نباشد. مثلا ممکن است در بعضی نقاط خانه شما سیگنال وای فای ضعیف باشد یا حتی کاملا قطع باشد در نتیجه در آن نقطه سرعت اینترنت شما پایین است یا حتی ممکن است به اینترنت دسترسی نداشته باشید.
این مشکل آزاردهنده به چند دلیل رخ میدهد : مثلا شاید خود ساختمان در سیگنال تداخل ایجاد کند. یا ممکن است به محل قرارگیری روتر وای فای مرتبط باشد. هرچقدر از روتر وای فای دورتر باشید سیگنال ضعیفتری دریافت خواهید کرد. برای حل این مشکل میتوانید یک اکستندر یا گسترش دهنده وای فای بخرید تا سیگنال وای فای را گسترش دهد. اکستندرهای وای فای جوابگو هستند اما مشکل آنها این است که یک شبکه وای فای با یک SSID مجزا و مستقل مجزا ایجاد میکنند. بنابراین بسته به اینکه کجای خانه هستید، باید به شبکه وای فای روتر اصلی یا اکستندر متصل شوید. پس اگر به روتر نزدیک هستید به آن متصل میشوید اما اگر به اکستندر نزدیک هستید به آن متصل میشوید. پس به این شکل باید با هر جابجایی، اتصال خود را تغییر دهید. یک راه حل دیگر این است که روتر وای فای را در نقطهی دیگری از خانه قرار دهید اما این میتواند یک مشکل دیگر ایجاد کند چون ممکن است لازم باشد که مودم شما به دلیل سیمکشی، در نقطه خاصی از خانه باشد اما حتی اگر بتوانید روتر وای فای را در نقطه بهتری قرار دهید شاید باز هم سیگنال به حدی قدرتمند نباشد که کل خانه را پوشش دهد. یک راه حل بهتر برای این مشکل وجود دارد: استفاده از یک سیستم مش وایفای
مش وای فای آخرین تکنولوژی موجود برای حل مشکل نقاط قطع یا ضعیف وای فای است. یک سیستم مش وای فای، گروهی از روترها یا نقاط وای فای (Wifi points) است که در نقاط مختلف خانه قرار میگیرند و یک پوشش کامل از وای فای در کل خانه ایجاد میشود. در نتیجه به خوبی میتواند نقاط قطع یا ضعیف وای فای را در خانه از بین ببرد. یکی از ویژگیهای عالی سیستم مش وای فای این است که نقاط وای فای به شکل بیسیم باهم در ارتباط هستند تا یک شبکه وای فای بزرگ ایجاد کنند بنابراین برای ارتباط بین این نقاط وای فای هیچ سیم و کابلی نیاز نیست. در نتیجه محل قرارگیری این نقاط خیلی ساده است. مثلا اگر بخواهید یک سیستم مش وای فای در خانه خود نصب کنید معمولا یک مودم دارید که اینترنت را به خانه شما میآورد پس یکی از این نقاط وایفای را با استفاده از کابل اترنت، به مودم متصل میکنید و باقی نقاط وای فای را در خانه خود، در جاهای مختلف قرار میدهید. بعد از انجام اینکار این نقاط وای فای با یکدیگر صحبت میکنند تا یک ارتباط اینترنتی یکپارچه ایجاد کنند که کل خانه شما را پوشش دهد و با تمام دستگاههای بیسیم خود، به اینترنت متصل شوید. این سیستم یک شبکه وایفای بزرگ ایجاد میکند و اینطور نیست که هر یک از این نقاط، یک شبکه مخصوص به خود داشته باشند و مثل اکستندر، هر یک برای خود یک SSID داشته باشند، بلکه همه یک شبکه بزرگ هستند با یک SSID مشترک. بنابراین اگر لپ تاپ شما به مش وایفای متصل باشد میتوانید بدون مشکل، از اتاقی به اتاق دیگر بروید. چون وقتی به بخشهای مختلف در خانه خود میروید، لپ تاپ شما همیشه به نزدیکترین وایفای وصل میشود بدون اینکه متوجه شوید، ارتباط آن با یک نقطه وای فای قطع شده و به بعدی متصل میشود. یعنی دردسر شما را کم کرده و نیازی نیست که به صورت دستی، به نزدیکترین نقطه وای فای متصل شوید.
نظرات بازدیدکنندگان